• Demokrati, institutioner och den kollektiva handlingens dilemma

[2019-11-04] Professor Sverker Jagers, Center for Collective Action Research Göteborgs universitet, talade om allmänhetens acceptans för klimatpolitisk styrning

• Dokumentär: Efter floden

[2019-08-28] En film av Tina-Marie Qwiberg och Andi Loor

• Lägre acceptans för miljöskatter i länder med hög korruption och dysfunktionellt styre

[2019-05-29] Kvalitén på samhällets institutioner påverkar inte bara vilken service invånarna får. Den kan också vara avgörande för hur acceptansen för olika politiska styrmedel ser ut. Forskning från Göteborgs universitet visar att människor i länder med dåligt fungerande institutioner är mindre villiga att stödja miljöskatter, trots att de har gröna värderingar och är positiva till statlig styrning.

• Människor vill hellre ha miljöbeskattning av företag än av den egna konsumtionen

[2019-04-15] Allmänheten är mer positivt inställd till koldioxidskatt som riktas mot industrin än mot den egna konsumtionen. Störst är stödet för koldioxidskatt mot fossilindustrin, visar en studie från Göteborgs universitet.

• Dags att ta itu med den kemiska cocktailen

[2019-04-05] Göteborgs stad, liksom hela landet, har definierat miljökvalitetsmål. Ett av dessa är Giftfri Miljö. Men vi når inte målet. Kemikalier är nödvändiga, men kan samtidigt leda till negativa konsekvenser för både människor och miljön, skriver fyra forskare vid Göteborgs Universitet i en debattserie på GT Debatt i samarbete med Vetenskapsfestivalen i Göteborg. Detta är den tredje artikeln.