CeCAR Seminar with Andreas Lange

Tid: 2017-09-28 kl 13:15

Evenemangstyp: Seminarium

Prof. Dr. Andreas Lange, University of Hamburg, will present the paper "A NIMBY effect in the private provision of public goods: using large donation field experiments to inform public policy".

Boksläpp: Miljöpolitik - i går, i dag, i morgon

Tid: 2017-10-13 kl 13:00
Plats: Dragonen, Sprängkullsgatan 19

Evenemangstyp: Debatt, Föreläsning

Hur kan vi bevara de naturresurser som tillhör oss alla samtidigt som vi slår vakt om demokratin och den individuella valfriheten? Den 13 oktober 2017 presenterar professor emeritus Lennart J. Lundqvist sin nya bok "Miljöpolitik - igår, i dag, i morgon" på ett seminarium vid Göteborgs universitet. Därefter följer en paneldiskussion om miljöpolitikens utmaningar förr och nu. Seminariet är kostnadsfritt och öppet för alla. Välkommen att anmäla dig lite längre ner på sidan.

CeCAR Seminar with Nicholas Treisch

Tid: 2017-10-23 kl 12:15
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - B44

Evenemangstyp: Seminarium

Nicholas Treisch will present the paper (TBA) Co-sponsored with the Environmental Economics Seminar at the School of Business, Economics and Law.

CeCAR Seminar with Sam Fankhauser

Tid: 2017-11-06 kl 12:15
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1 - B44

Evenemangstyp: Seminarium

Sam Fankhauser will present the paper (TBA) Co-sponsored with the Environmental Economics Seminar at the School of Business, Economics and Law.

Sea and Society Talks - Sam Dupont

Tid: 2017-11-16 kl 11:50
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1

Evenemangstyp: Föreläsning

Sea and Society Talks är en serie lunchseminarier som tar avstamp i FN:s hållbarhetsmål för 2030. Seminarierna länkar samman mål 14 som rör havet och dess resurser med något av de övriga 16 målen. Tanken är att kort presentera pågående forskning men också bjuda in till diskussion och debatt om hur vi på Göteborgs universitet och Chalmers kan bidra till att nå ett hållbart samhälle.

Sida 1 av 2

Sidansvarig: Anna-Karin Lundell|Sidan uppdaterades: 2016-10-18